Re: [dev] [st] Selection bug after using tmux mode-mouse

From: Christoph Lohmann <20h_AT_r-36.net>
Date: Thu, 24 Jan 2013 19:41:58 +0100

Greetings.

On Thu, 24 Jan 2013 19:41:58 +0100 wilhelm schuster <wilhelm.schuster.95_AT_gmail.com> wrote:
> Hi,
> I was trying to use the "mode-mouse" (via `:setw -g mode-mouse on') of
> tmux to scroll around in its scrollback buffer. In this mode tmux
> catches the cursor, so if you want to select text with the mouse
> cursor, it gets marked yellow by default and the selection disappears
> when you stop clicking. My workaround was to disable mode-mouse so
> that it stops capturing the mouse and I'm able to select text via the
> terminal emulators function and copy it to the clipboard. After this I
> can reactivate mode-mouse. In gnome-terminal this works as expected
> (scrolling in the buffer - disable mode-mouse - select text - copy to
> clipboard - enable mode-mouse). In st I can't select anything (with
> st's selection function) anymore after disabling mode-mouse and when I
> try to select something in st after closing tmux, it prints random
> characters to the shell's input line (see my attached screenshot),
> while not showing any visible selection.
> I'm using the latest version from git.

There are many things of the xterm mouse hacks not being implemented in
st. See the TODO list that Ā»mouse selection supportĀ« is not working.
Patches are always welcome.


Sincerely,

Christoph Lohmann
Received on Thu Jan 24 2013 - 19:41:58 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Thu Jan 24 2013 - 19:48:07 CET